Min fantastiskt goda hemmagjorda müsli som passar perfekt i frukosttallriken. Såklart utan socker och sötningsmedel.
5 dl fibergavregryn
5 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
2 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 msk kanel
2 st ekologiska äpplen
3 msk olja
1-2 dl äpplejuice (ej från koncentrat!)
Blanda samman alla torra ingridienser.
Skala och skölj äpplena och riv dem fint, blanda äpplen, juice och olja tillsammans med grynen gärna med händerna så att vätskan och äpplena fördelas jämt. Ta lite juice i taget för att se så att det inte blir för mycker, eller lite, müslin ska vara lite fuktig så att det bildas några små klumpar.
Ställ sedan in i ugnen på en alternativt två plåtar för snabbare gräddning. 170 C i ungefär 20-35 min, rör efter halva tiden så att det inte blir bränt. Låt svalna ordentligt innan det hälls upp i burkar.
Om man vill kan man i efterhand lägga i nötter, kokos eller torkad frukt efter smak.